O POLETNEM FESTIVALU PIRAN
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

DANCS-PIRAN 2018 – ZAKLJUČNI VEČER

4 | avgusta | 2018 / 21:00

/ Baletna predstava udeležencev Mednarodnega poletnega baletnega seminarja Dancs-Piran 2018 / 


Društvo baletnih umetnikov Slovenije v svoji razvojni strateški politiki že več let strmi k mednarodnemu povezovanju, s katerim po eni strani širi prepoznavnost slovenske baletne umetnosti izven meja domovine, po drugi pa domačim učencem in profesionalnim umetnikom baleta doma nudi dodatna znanja, prenešena iz rok mednarodno priznanih baletnih pedagogov in umetnikov.

Mednarodni baletni poletni seminar Dancs-Piran poteka vsako leto od leta 2014. Je prvi tovrstni seminar na teritorialnem področju Slovenije. S širokim spektrom plesnih vsebin, ki se navezujejo tako na plesno kot pedagoško področje baleta, zajema celotno področje baletne umetnosti. 

Pedagogi, ki pri izvedbi seminarja sodelujejo v letu 2018, sodijo v sam vrh domačih in mednarodnih strokovnjakov. Na mednarodnem pletnem baletnem seminarju Dancs-Piran 2018 bodo tako predavali: Yelena Pankova, ena najeminentnejših balerin 20. stoletja in pedagoginja slovite baletne akademije Agrippine Vaganove iz Sankt Petersburga, prav tako iz Sankt Petersburga pa prihaja tudi strokovnjak za moške tehnike, Nikolay Semenov, Gyorgy Szakaly, sicer rektor ene najboljših evropskih baletnih akademije, Madžarske plesne akademije iz Budimpešte, ki je kot prva v Evropi vzpostavila univerzitetni izobraževalni program. Od domačih strokovnjakov bodo predavali Tijuana Križman Hudernik, Ana Trojnar, Tetiana Svetlična in Gaj Žmavc. 

Tako kot vsako leto do sedaj, bodo udeleženci tudi v letu 2018 uprizorili dve baletni predstavi, in sicer ob koncu vsakega tedna seminarja. Prav takšna predstava pa Dancs-Piranu daje poseben pečat, s katerim se razlikuje od vseh drugih baletnih seminarjev.

Podrobnosti

Datum:
4 | avgusta | 2018
Čas:
21:00 - 23:00

Organizatorji

Poletni festival Piran
Društvo baletnih umetnikov Slovenije

Prizorišče

Tartinijev trg Piran
Tartinijev trg
PIRAN, 6330 Slovenija
+ Google Map